Mladý poľský lyžiar sa takmer utopil vo vodnej nádrži

27.01.2011 Kežmarok

Ždiar 27. januára (TASR) – V lyžiarskom stredisku Ždiar-Strednica dnes pred 14. hodinou došlo ku kurióznej nehode. Jedenásťročný Poliak sa dostal mimo zjazdovky a spadol do vodnej nádrže určenej na zasnežovanie strediska.
Jaroslav Švorc z Tatranskej horskej služby – dobrovoľný zbor Vysoké Tatry TASR informoval, že chlapcovi sa nič vážnejšie nestalo. „Bol úplne pod vodou, ktorá je veľmi studená, ľudia, ktorí boli nablízku spolu s naším pracovníkom ho vytiahli von, “ priblížil Švorc.
Momentálne sa mladý Poliak nachádza v miestnosti Tatranskej horskej služby v Ždiari, kde dostal teplé tekutiny a deku, aby sa zohrial. Podľa Švorca nebolo nutné previesť ho do nemocnice, vo vode bol len veľmi krátko a nevykazoval príznaky podchladenia.
„Za moje 30-ročné pôsobenie takéto niečo sme ešte nezažili, už sme mali popáleninu na zjazdovej trati, už nám aj auto zrazilo lyžiara, ale že by sa lyžiar skoro utopil, to sme ešte nezažili, “ konštatoval Švorc. Vodná nádrž na zasnežovanie sa nachádza úplne mimo trate, takže chlapec tam nemal čo robiť, dodal.
 

Vyberte región